Malzemeler:
- 1 patates
- 1 kereviz
- 1 havuç
- 1 dal pırasa
- 7-8 dal maydanoz
- 10 bardak su (tercih ediyorsanız et suyu)
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 kaşık un
- 1 bardak süt
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- tuz-karabiber-kırmızı pul biber
Haydi Yapalım
- Patates ve havuç rendelenir. Kereviz ve pırasa gelişi güzel doğranır. Kesilen pırasalar az yağ ile sotelenir, un da katılarak kavrulur. Üzerine su, pirinç ve diğer sebzeler katılır. Kaynayıp piştikten sonra baharatlar da eklenerek blendırdan geçirilir. 1 bardak süt ile yumurta karıştırılarak çorbaya ilave edilir. Çorba ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine kuru nane dökülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder