18 Mart 2009 Çarşamba

Kremalı Makarna


Malzemeler:
  • Yarım paketten bıraz fazla makarna
  • 3.5 sb su
  • 1/2 paket krema
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet sogan
  • 2 dıs sarımsak
  • 2 adet domates (ben kıstan hazırladıgım domates sosunu kullandım)
  • 1/2 muhallebi kasıgı acı bıber salcası
  • 1/2 cay kasıgı sılme kimyon
  • 2 yemek kasıgı sıvıyag
  • tuz

Haydi Yapalım:

  • Soganlar sarımsakla bırlıkte 2 yemek kasıgı sıvıyagda sotelenır.Ardından kıyma kavrulur.Bu karısıma domates sos ılave edılır, kımyon ve tuzla tatlandırıldıktan sonra krema ılave edılır.Bır tasım kaynatılır, ocak sondurulur. Kaynamıs suya bolca tuz serpılıp makarna arada karıştırılarak haşlanır. 10 dak haslandıktan sonra servis tabagına alınır. Uzerine hazırlanan kremalı sos dokulerek servıs yapılır.

Not: Aynı tarıfı kıymasız, kupler halınde dogranıp haslanmıs patates ve havuc kullanarak da deneyebılırsinız. Cok leziz oluyor.

1 yorum:

  1. Aslında tarıf krema kullanılmasaydı bolenez soslu olacaktı; fakat ısın ıcıne kremada girince kremalı makarna oldu :)

    YanıtlaSil